Στον… Άδη των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Κατρακύλα δίχως τέλος

733470-dimoskopisi5.jpg

04-10-2016 8:00

Με απίστευτα τεχνάσματα και μεθοδεύσεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή σε επίπεδο κόμματος, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να τονώσει το ηθικό της «αριστερής» κυβέρνησης, στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν συντριπτική ήττα της ασκούμενης πολιτικής και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Ενδεικτικά, στην έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (04/10/2016) η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καταγράφηκε σημαντικό άνοιγμα της εκλογικής ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, της τάξεως των 12,5 μονάδων υπέρ της «γαλάζιας» παράταξης. Σημειώνεται, πως τον προηγούμενο μήνα, σε σφυγμομέτρηση του ιδίου φορέα η αντίστοιχη διαφορά ήταν δέκα μονάδες.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%. Εκτός Βουλής μένουν συνολικά δύο κόμματα: ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2%. Στο ίδιο ποσοστό βρίσκονται ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα. Παράλληλα, το 6,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα.

Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση και λίγες μόλις ώρες μετά τα απαράδεκτα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο κέντρο της Αθήνας, όταν έπεσαν χημικά εναντίον των συνταξιούχων, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να απαντήσει μέσω «διαρροών» στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα έναν αναλυτικό κατάλογο μετρήσεων, οι οποίες είχαν πέσει κατά πολύ έξω στο πρόσφατο παρελθόν στις εκτιμήσεις τους.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το εξαιρετικά κακό κλίμα που επικρατεί στο κομματικό στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, που βλέπει πως το εκλογικό παιχνίδι χάνεται, εξαιτίας των ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...