«Ψυχρός πόλεμος» ΗΠA – Ρωσίας: Η Ουάσιγκτον αναστέλλει τις συνομιλίες με τη Μόσχα για τη Συρία

733388-kerry.jpg

03-10-2016 20:09
Εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στο χάος τη συριακή κρίση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησαν την Μόσχα για μη “τήρηση των δεσμεύσεων της” με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας στην οποία κατέληξαν Ουάσιγκτον και Μόσχα στις 9 Σεπτεμβρίου.
 
«Οι ΗΠΑ αναστέλλουν την συμμετοχή τους από τους διμερείς διαύλους με την Ρωσία οι οποίοι εγκαθιδρύθηκαν για την διατήρηση της παύσης των εχθροπραξιών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι με ανακοίνωση του, σημειώνοντας πως: «αντιθέτως, η Ρωσία και το Συριακό καθεστώς επέλεξε να επιδιώκει την στρατιωτική οδό. Δεν πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη εύκολα», υπογράμμισε ο Κίρμπι.
 
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως η επικοινωνία των δύο χωρών θα συνεχιστεί «για αποκλιμάκωση» και την αποφυγή κάποιου περιστατικού μεταξύ των πολεμικών τους αεροσκαφών.
 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ναρκοθετεί την όποια προσπάθεια για ειρήνευση, αφού είναι κοινό μυστικό ότι χωρίς συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι εμπόλεμες παρατάξεις να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Αντίθετα, έγκυροι αναλυτές προβλέπουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οι εχθροπραξίες θα κλιμακωθούν και πάλι, οδηγώντας σε νεό κύμα προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών. 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...