Το ΔΝΤ απειλεί ξανά την Ελλάδα με πιστωτικό γεγονός και ασφυξία

733147-15536987.jpg

03-10-2016 8:09

Σοβαρός διαφαίνεται πλέον ο κίνδυνος να ξαναζήσει η Ελλάδα ημέρες του 2015, όταν βρέθηκε σε «ασφυξία» λόγω της επιβολής των capital controls και με τα χρήματα στον κρατικό κορβανά να στερεύουν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί πλέον ευθέως Αθήνα και Ευρώπη ότι θα φύγει από το «Μνημόνιο 3», ενώ διευθυντικά στελέχη του, μεταξύ των οποίων και ο Πόουλ Τόμσεν, ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν οι κανόνες του Ταμείου για τη χώρα μας.

«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα. Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ (7/10 – 9/10) στην Ουάσινγκτον.

Επί της ουσίας, ο κ. Τόμσεν πετάει το «μπαλάκι» για το μέλλον της διαπραγμάτευσης στο Βερολίνο, δίνοντας προτεραιότητα στο τι θα αποφασίσουν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σημειώνεται πως ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή (30/09/2016) υπήρχαν «διαρροές» στον ηλεκτρονικό Τύπο και ειδικότερα στο Bloomberg, ότι ο ΔΝΤ δεν θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τελειώσουν οι εκλογές στη Γερμανία.

Όπως εκτιμούν πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, μια ενδεχόμενη άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή μια «επιδερμική» συμμετοχή του σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, αναμένεται να πυροδοτήσει μπαράζ ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων για την Ελλάδα, ήτοι σε εκδήλωση ενός νέου πιστωτικού επεισοδίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...