Αποκάλυψη Τούρκου διπλωμάτη: Το Πεντάγωνο υπονόμευσε τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Συρία

729721-attack.jpg

21-09-2016 16:25

“Η πρόσφατη αεροπορική επιδρομή από τον διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εναντίον των συριακών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Ντέιρ Εζ Ζορ, ήταν μια ενέργεια για την διακοπή της εκεχειρίας” , υποστηρίζει ο Τούρκος διπλωμάτης, πρώην πρόξενος στη Μοσούλη, Αϊντίν Σελτζέν .

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη αυτή η επίθεση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως «λάθος», αλλά ήταν ένα σαμποτάζ κατά της συμφωνίας Μόσχας- Ουάσιγκτον για τη Συρία και, επίσης, ένα μήνυμα για άλλους περιφερειακούς παίκτες για να δουν «τι λάθη μπορεί να κάνουν οι ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μου στο Ιράκ και την ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων στη Συρία, μπορώ να τονίσω ότι η αμερικανική αεροπορική επίθεση είναι απίθανο να έγινε από λάθος», δήλωσε ο Σέλτζεν σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Sputnik.

Στην ουσία, μετά το συμβάν, η Ρωσία έθεσε ένα ερώτημα στις ΗΠΑ, «Ποιος έχει τον έλεγχο ο Λευκός Οίκος ή το Πεντάγωνο;».

«Γνωρίζουμε ότι ο αμερικανικός στρατός (Πεντάγωνο) αντιτάχθηκε στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία στη Συρία. Ο υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ είπε ότι η συμφωνία αυτή παραβίασε το νόμο. Αυτό έμοιαζε με ανταρσία στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης. Όπως βλέπω, το Πεντάγωνο έκανε μια προσπάθεια να σαμποτάρει τη συμφωνία και να υπονομεύσει τη συνεργασία Μόσχας – Ουάσιγκτον πριν καλά-καλά αρχίσει», δήλωσε ο διπλωμάτης, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Πρακτορείο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr