Αυτά είναι τα 8 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

732823-image.jpg

01-10-2016 13:10

Ψάχνετε τρόπους να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας και ταυτόχρονα να… ταξιδέψετε τον κόσμο; Κι όμως, υπάρχουν δουλειές που συνδυάζουν την εμπειρία με το ταξίδι, τον κίνδυνο με το ενδιαφέρον, και τον μισθό με την απομόνωση.

Τα οχτώ παρακάτω επαγγέλματα είναι ίσως τα πιο ενδιαφέροντα που μπορεί κανείς να βρει αυτή την περίοδο στον πλανήτη γη, οπότε αν σας ενδιαφέρει μία αλλαγή σκηνικού ή ανανέωση στη ζωή σας μπορείτε να στείλετε βιογραφικό.

Ταχυδρομικό «ξωτικό» στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Αν λατρεύετε τα Χριστούγεννα αυτή είναι η δουλειά των ονείρων σας. Το χωριό του Άη Βασίλη προσλαμβάνει! Ένα ταχυδρομείο κοντά στο Ροβανιέμι, στη Λαπωνία, προσλαμβάνει δύο φορές τον χρόνο, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και οι εργαζόμενοι θα πρέπει εκτός από την πώληση σουβενίρ να φοράνε και στολή ξωτικών, χριστουγεννιάτικα καπέλα και να ξεχωρίζουν τα γράμματα των παιδιών δίπλα από το τζάκι.

 

Όσον αφορά τα γράμματα, είναι περίπου 500.000 και τα ξωτικά πρέπει να τα ανοίγουν και αφού δουν την διεύθυνση αποστολής να απαντήσουν στα παιδιά που τα στέλνουν. Όπως λέει η Riita, ένα ξωτικό, στο CNNi: «Ο Άγιος Βασίλης απαντά στα γράμματα που στέλνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, αλλά και σε μερικές χιλιάδες παιδιά στον κόσμο.»

 

Τα ξωτικά προσλαμβάνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Φινλανδικού Ταχυδρομίου, από τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τον Οκτώβρη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μιλάτε πολλές γλώσσες, εκτός από άπταιστα Φινλανδικά και Αγγλικά.

 

Κυρίως όμως πρέπει να είστε γεννημένοι για τη δουλειά. Ευγενικοί και δεκτικοί με τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr