ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: O πρόεδρος των Φιλιππίνων υπόσχεται να σκοτώσει 3 εκατομμύρια… (ΒΙΝΤΕΟ)

filipines

01-10-2016 11:47

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του προκλητικού προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που έκανε αναφορές στο ολοκαύτωμα και υποσχέθηκε να σκοτώσει 3 εκατομμύρια τοξικομανείς (Video).

Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που αυτή τη στιγμή δεν έβρισε κάποιον ηγέτη άλλης χώρας αλλά αρκέστηκε στο να υποσχεθεί την “εκκαθάριση” των τοξικομανών, στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά των ναρκωτικών, επικαλούμενος μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί.

Ο Ντουτέρτε, που δεν δίστασε να εμφανιστεί ως άλλος Χίτλερ, λέγοντας πως “Αν η Γερμανία είχε τον Χίτλερ τότε οι Φιλιππίνες έχουν τον …” και έδειξε τον εαυτό του. Μάλιστα, στην ομιλία του δεν δίστασε να αναφερθεί στην κτηνωδία των Ναζί και τις μαζικές εκτελέσεις των Εβραίων.

“Ο Χίτλερ σκότωσε τρία εκατομμύρια Εβραίους. Εδώ υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. Θα ήμουν ευτυχής αν τους έσφαζα”, είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

“Αισχρά” χαρακτήρισαν τα λεγόμενα του Ντουέρτε, που φαίνεται να μην έχει συναίσθηση του τι ξεστομίζει στις ομιλίες του και μετά προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, εκατομμύρια Εβραίοι.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα και να σώσει την επόμενη γενιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φιλιππινέζος πρόεδρος που κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, καθώς στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα σκοτώσει “100.000 εγκληματίες”. Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπέρασε κάθε όριο συγκρίνοντας την εκστρατεία του με το Ολοκαύτωμα.

(ΠΗΓΗ: Theguardian)