Γιάννης Καραγιώργης: Η πτώση και η άνοδος ενός εφοπλιστή με φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛ.

732767-giannis.jpg

01-10-2016 9:14

Το δεύτερο πλήγμα μετά το… ναυάγιο με την υπόθεση Καλογρίτσα δέχθηκε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποκτήσει τη δική της μιντιακή διαπλοκή.

Μια νέα υπόθεση με οσμή σκανδάλου τύπου «νέος Καλογριτσας» έρχεται στην επιφάνεια από τη σύλληψη του εφοπλιστή Καραγιώργη.

Βλέπετε, είχε κι αυτός διαδρομές φιλίας με τους ΑΝ.ΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 63χρονος εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης που τον τελευταίο 1,5 χρόνο με μεθοδικά βήματα έχτιζε μια νέα αυτοκρατορία στο χώρο του Τύπου συνελήφθη με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.

Ο Γιάννης Καραγιώργης που φρουρείται στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται καθώς καθώς κατά τη διάρκεια της σύλληψής του δήλωσε ασθενής είναι διευθύνων σύμβουλος στο τηλεοπτικό δίκτυο επαρχιακών και περιφερειακών σταθμών Hellas Net, ετοιμάζεται να εκδώσει εβδομαδιαία εφημερίδα υπό τη διεύθυνση του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ενώ παράλληλα είχε αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όχι και άσχημα για έναν επιχειρηματία που πριν λίγα χρόνια είχε φτάσει στη χρεωκοπία μετά από την κατάρρευση της ναυτιλιακής του εταιρείας όταν σε ένα από τα καράβια του, το ουσιαστικά ανασφάλιστο υπερ-δεξαμενόπλοιο «Στολίδι» είχε ξεσπάσει πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 ναυτικοί.

Κι όμως λίγα χρόνια αργότερα επανήλθε. Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τον βοήθησε ο καλός του φίλος Πάνος Καμμένος συστήνοντάς τον σε επιχειρηματίες κυρίως ξένους. Με τα λεφτά τους ξαναστάθηκε στα πόδια του, έφτιαξε μια νέα ναυτιλιακή εταιρεία από την αρχή, την Times Navigation, και πρόσφατα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εισέλθει στην αγορά των δεξαμενόπλοιων μέσα από ένα φιλόδοξο πλάνο παραγγελίας αρκετών μεσαίου μεγέθους νεότευκτων σε συνεργασία με τα κινεζικά ναυπηγεία China Shipping Industry (CIC Jiangsu).

Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες οι άνθρωποι που βοήθησαν τον Γιάννη Καραγιώργη για να ανακάμψει δεν θέλουν πλέον να έχουν και πολλές σχέσεις μαζί του.

Για την ακρίβεια δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Έλληνας εφοπλιστής τους αλίευσε δεκάδες εκατομμύρια – δανεικά κι αγύριστα – προκειμένου δήθεν να προχωρήσει σε παραγωγικές επενδύσεις στα μίντια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...