Εκλογές ΗΠΑ 2016 – USA Today: Μην ψηφίσετε τον επικίνδυνο δημαγωγό Τραμπ

732433-trump.jpg

30-09-2016 5:44

Περιγράφοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως «επικίνδυνο δημαγωγό», η εφημερίδα USA Today παρότρυνε την Πέμπτη (29/9) τους αναγνώστες της να μη ψηφίσουν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία προσθέτοντας,  όμως, ότι δεν υποστηρίζει ούτε την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα σε άρθρο της ανέφερε ότι ποτέ στην 34χρονη ιστορία της δεν είχε λάβει θέση σε προεδρικές εκλογές, αλλά εγκαταλείπει την πρακτική αυτή γιατί ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας ακινήτων είναι ακατάλληλος για την προεδρία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε οκτώ λόγους για την απόφασή της αυτή η εφημερίδα γράφοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν είναι σε θέση να γίνει ηγέτης”, “εμπορεύεται την προκατάληψη” και “είναι ψεύτης κατ’ εξακολούθηση”.

“Οι διακηρύξεις του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική καλύπτουν συνήθως ένα ευρύ φάσμα, από ανίδεες έως ασυνάρτητες”, ανέφερε το άρθρο.

Η USA Today, που εκδίδεται από την εταιρεία Gannett, δήλωσε ότι τα μέλη της συντακτική της ομάδα διαφωνούσαν ως προς την Κλίντον και ότι οι αμφιβολίες που υπήρχαν για την πρώην υπουργό Εξωτερικών εστιάζονταν στην “αίσθηση ότι δικαιούται ειδικής μεταχείρησης, την έλλειψη ειλικρίνειάς της, και την υπερβολική αμέλειά της στον χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών”.

Παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να μείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, η USA Today υπογράμμιζε ότι “οτιδήποτε και αν κάνετε, ωστόσο, αντισταθείτε στις σειρήνες ενός επικίνδυνου δημαγωγού. Ασφαλώς ψηφίστε, απλώς όχι για τον Ντόναλντ Τραμπ”.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr