Παραδοχή Τσακαλώτου: Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος εξόδου από την κρίση (vid)

732361-tsakalotos.jpg

29-09-2016 20:25

Την ώρα που η Ελλάδα διανύει τον 7ο χρόνο ύφεσης και οι πολίτες γονατίζουν από τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν είναι ορθή η ασκούμενη πολιτική ώστε να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Η ερώτηση προφανώς είναι, γιατί την ακολουθεί; Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της οποίας είναι κορυφαίο στέλεχος, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που έφεραν τους πολίτες στα όρια της ανέχειας; Πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος από τη μία να επιβάλει συνεχώς νέους φόρους και από την άλλη να ισχυρίζεται πως η πολιτική αυτή δεν είναι ορθή;

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη, ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζει την αργή αλλά θετική για την οικονομία πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνει δε πως δεν είναι αυτός ο δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, και εστιάζει στην αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

«Τους πυλώνες αυτού του σχεδιασμού, καλούμαστε να κουβεντιάσουμε, και να τους κουβεντιάσουμε θεματικά, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά το ίδιο το Συνέδριο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει εξαρχής, η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό.

Δείτε το βίντεο: 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...