Έρχεται ψυχρή μετεωρολογική “βόμβα” τον Οκτώβριο στην χώρα μας (ΦΩΤΟ)

43cjk3ji_-_antigrafo

29-09-2016 15:16

Για μετεωρολογική ”βόμβα” κάνει λόγο το Greek-Weather.Org εξαιτίας ενός χαμηλού βαρομετρικού που δημιουργείται στην βόρεια Ευρώπη και πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας τον Οκτώβριο…

Σύμφωνα πάντα με το Greek-Weather.Org το χαμηλό αυτό βαρομετρικό, τροφοδοτείται με ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που υπάρχουν στον βορρά και κινούμενο στις αρχές του Οκτώβρη νοτιότερα προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, θα συναντήσει τις θερμότερες αέριες μάζες πάνω από την περιοχή μας.

Ο συνδυασμός αυτός θα οδηγήσει στην δημιουργία έντονων καιρικών φαινομένων σε αρκετές περιοχές των Βαλκανίων και της Ελλάδας, με την θερμοκρασία να σημειώνει εντυπωσιακή πτώση και με το κρύο να γίνεται αισθητό σε όλη την ανατολική Ευρώπη. Μάλιστα η μετεωρολογική ”βόμβα” θα φέρει μαζί της και χιόνια τα οποία στη χώρα μας θα πέσουν μετά τις 6-7 Οκτωβρίου και σε βουνά αλλά και ορεινές περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας.

Το φαινόμενο αυτό αναμένεται σύμφωνα με το Greek-Weather.Org να πλήξει την χώρα μας έως και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη με βροχές, καταιγίδες και γενικότερα ιδιαίτερα ψυχρό καιρό. Ακολουθούν χάρτες του Ευρωπαϊκού μοντέλου πρόβλεψης καιρού, για το που θα κινηθεί το μεγάλο βαρομετρικό χαμηλό αλλά και πόσο ψυχρές αέριες μάζες θα μεταφέρει μετά τις 6 Οκτωβρίου στην περιοχή μας.