Υπόθεση Μπεν: Κορυφώνεται το θρίλερ – Τι εντοπίστηκε κάτω από το επίμαχο δέντρο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ben

29-09-2016 12:45

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Mirror που επικαλείται δηλώσεις Βρετανών αστυνομικών.

Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν σημάδια αποσύνθεσης στον ελαιώνα, πίσω από την αγροικία που εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια. Οι επικεφαλής της έρευνας έβαλαν το συγκεκριμένο σημείο στο μικροσκόπιο από χθες, όταν διαπίστωσαν από σύγκριση φωτογραφιών, πως ένα από τα δέντρα δεν υπήρχε στο σημείο το 1991 όταν εξαφανίστηκε το παιδί.

Αυτή η διαπίστωση τους έκανε να υποθέσουν πως ο Μπεν ίσως θάφτηκε στο συγκεκριμένο σημείο και έδωσαν εντολή να σκαφτεί η περιοχή για να διαπιστωθεί τι ακριβώς κρύβει. Ακόμα πάντως σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματικούς, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά, αν αυτά τα σημάδια αποσύνθεσης που εντοπίστηκαν προέρχονται από άνθρωπο ή από ζώο. Την απάντηση θα δώσουν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας σε λίγες μέρες, με τις έρευνες στο σημείο να συνεχίζονται.

Σε δείγματα που είχαν παρθεί από άλλα μέρη των ερευνών βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από ένα σκυλί και μια νυχτερίδα. Ο επιθεωρητής Jon Cousins έκανε λόγο για μια ”περιοχή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον”. Όπως είπε στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης: ”αρχίσαμε να σκάβουμε στη βάση μιας συκιάς μετά από μια φωτογραφία που έδειξε ότι φυτεύτηκε όταν το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί. Αξιωματικοί ανέλυσαν την εικόνα και διαπίστωσαν ότι τραβήχτηκε 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Είναι η παλιότερη καταγραφή και αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το σημείο”.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Χθες οι υπεύθυνοι της βρετανικής αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991. Τα σημάδια εγκατάλειψης είναι εμφανή σε όλα τα δωμάτια, ενώ οι ζωγραφιές στους τοίχους μαρτυρούν πως κάποτε σε αυτό το σπίτι ζούσε ένα παιδί…

Οι ειδικοί σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες – τα λεγόμενα “καρότα” – για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

ΦΩΤΟ REUTERS

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

ΦΩΤΟ REUTERS

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. «Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.