Άγριο «κράξιμο» Αμβρόσιου σε Φίλη: Σας κάναμε «με τα κρεμμυδάκια»! (pic)

732156-amvrosios-1.jpg

29-09-2016 11:43

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του Νίκου Φίλη, εξαπέλυσε μέσω ενός φυλλαδίου που μοίρασε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με αφορμή τις αλλεπάλληλες επικρίσεις του υπουργού Παιδείας εναντίον της Εκκλησίας.

Στο συγκεκριμένο φυλλάδιο απεικονίζεται ο υπουργός στη Βουλή σα να φαίνεται πως κοιμάται, ενώ απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειμματικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εμπαθή σε κάθε ιερό και όσιο», ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγματα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσμών και των Ελλήνων».

Ολόκληρο το μήνυμα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αναφέρει τα εξής:

«Ηχηρό χαστούκι στον Υπουργό της α-Παιδείας κ. Φίλη έδωσαν και οι Καλαβρυτινοί διά των εκπροσώπων των Πολιτιστικών κλπ. Συλλόγων τους, καθώς επίσης και ο τοπικός Τύπος. Με απλά λόγια τον εκόλλησαν στον τοίχο για τις ανιστόρητες θέσεις του όσον αφορά το ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Κατοχής. Έπειτα από το διάβημα αυτό των Καλαβρυτινών, αν είχε φιλότιμο ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, θα πήγαινε να κρυφθή κάπου και να εξαφανισθή πλέον από προσώπου της γης! Από τη θέση αυτή και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε από βάθους ψυχής, όλους αυτούς τους διακεκριμένους Καλαβρυτινούς, οι οποίοι προέβησαν εις το διάβημα αυτό. Κύριε Φίλη, δεχθήτε, παρακαλώ, τα συλλυπητήριά μου! Οι Καλαβρυτινοί “σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια”! Περαστικά σας!».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (28/09/2016) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, με μια πολυσέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανέλυε διεξοδικά και αποδομούσε, με επιχειρήματα το «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» του αρμόδιου υπουργού, ιδίως σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί και ιδιαίτερα τον κ. Φίλη, ο οποίος επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής ξανά στην Εκκλησία, λέγοντας σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο: «Η Εκκλησία προβάλλει αντιρρητικό λόγο κι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Την ευθύνη για την εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία. Το σχολείο είναι κοσμικό, ανεξίθρησκο, ουδετερόθρησκο. Σχεδιάσαμε ένα μάθημα που θα είναι ελκυστικό, γιατί θα διδάσκεται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και όχι μετατρέποντας τη σχολική αίθουσα σε κάποιου είδους άμβωνα».

Διαβάστε εδώ τι έγινε κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ΠαιδείαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...