Παγχιακό συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα

732030-2.jpg

28-09-2016 21:26

Μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση των πολιτών της Χίου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα.

Η συγκέντρωση που χαρακτηρίζεται σαν μια από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Χίο διοργανώθηκε από τοπικές επιτροπές αγώνα εναντίον «της συνειδητής απόφασης μετατροπής των νησιών του βορείου Αιγαίου σε ανοικτές φυλακές».

Στην κεντρική πλατεία οι ομιλίες είχαν αντικυβερνητικό περιεχόμενο, καταδικαστικό για συγκεκριμένες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς που κατονομάστηκαν αλλά και την τοπική Αυτοδιοίκηση, που όπως υποστήριξαν οι ομιλητές συνεργάζεται με την κυβέρνηση.

Μίλησαν εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Καμποχώρων η Μαρία Βασίλη, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Κάστρου-Σούδας η Τούλα Βογιατζή, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Βροντάδου η Παρασκευή Μπουλά και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα πόλης ο Μανώλης Σιδεράτος. Ακολούθησε πορεία στην προκυμαία.

Στη συγκέντρωση την οποία υποστήριξε με σχετική του δήλωση, συμμετείχε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr