Κωτσόβολος: Νέο, σύγχρονο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

731980-img_9635.jpg

28-09-2016 19:14

Με σύνθημα “η τεχνολογία επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας” ανοίγει αύριο (29 Σεπτεμβρίου) τις πόρτες του το νέο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το νέο τριόροφο κατάστημα, στο οποίο έχει υλοποιηθεί ένας ιδιαίτερα μοντέρνος και πρακτικός σχεδιασμός, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νέας φιλοσοφίας της αλυσίδας, η οποία ακολουθεί μία ιδιαίτερα δυναμική πολιτική τα τελευταία έχοντας προχωρήσει τόσο στο άνοιγμα νέων σημείων όσο και στην αναβάθμιση σημαντικού μέρους του δικτύου της Κωτσόβολος.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, η Κωτσόβολος πέτυχε το οικονομικό έτος 2015/2016, το οποίο έληξε στο τέλος του περασμένου Απριλίου και τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, να παρουσιάσει καθαρά κέρδη της τάξεως άνω των 6 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 5,5 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση) με τον κύκλο εργασιών, όσον αφορά στις πωλήσεις λιανικής να αυξάνεται κατά 5,3% και το μερίδιο αγοράς της να ενισχύεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Ο κ. Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο σύνολο της αγοράς, επεσήμανε ότι “η κρίση δεν έχει τελειώσει” και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο χώρο των των ηλεκτρονικών συσκευών και ειδικά των προϊόντων πληροφορικής με τα ηλεκτρικά είδη να παρουσιάζουν μία σταθερή αύξηση που εξισσοροπεί την κατάσταση.

Το τρέχον οικονομικό έτος, η Κωτσόβολος υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ (από 5 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2015/2016), συνεχίζοντας την ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο κατάστημα της αλυσίδας στη λεωφόρο Μεσογείων στην περιοχή κοντά στο Νομισματοκοπείο καθώς και το δεύτερο κατάστημα Κωτσόβολος στην Πάτρα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κωτσόβολος έχει δημιουργήσει 8 νέα καταστήματα (Περιστέρι, Ελευσίνα, Άγιος Νικόλαος Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Μουδανιά Χαλκιδικής, Αίγιο και Σταδίου) συν τα δύο στη Μεσογείων και στην Πάτρα, ενώ επιπλέον έχουν γίνει ριζικές ανακαινίσεις σε 9 μεγάλα καταστήματα (Αμπελόκηποι, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλος, Χανιά και Ψυχικό) και σε συνολικά 31 καταστήματα. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, το πλάνο της εταιρείας δίνει τόσο έμφαση σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης όπως αυτά στη Σταδίου και στη Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια της χώρας.

Το νέο κατάστημα στη Σταδίου έχει εμβαδόν 1250 τ.μ. και μεταξύ άλλων προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες, όπως είναι η παράδοση την ίδια ημέρα για όσους πελάτες παραγγείλουν κάποιο προϊόν που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της, καθώς για την περίοδο του 2015/16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος να έχει φτάσει σήμερα τα 2.169 άτομα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr