Φωτίου: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα – Οι διευθυντές μάς υπονομεύουν

731773-28-08-23-image-79.jpg

28-09-2016 10:21

Ανοιχτός πόλεμος «άνοιξε» μετά από την τοποθέτηση της Θ. Φωτίου ότι «πράγματι, στο Δημόσιο δεν κάνουν τίποτα».

Σε ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη μίλησε για υπονόμευση, για αγραμματοσύνη και για σωρευτική υπονόμευση.

«Αν δεν είχα δίπλα μου νομικό σύμβουλο από αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα είχα μπει φυλακή», είπε η υπουργός αναφέροντας πως μόνο το 25% στο υπουργείο ξέρουν γράμματα και τη βοηθούν… Και αυτοί είναι νέοι άνθρωποι «είτε από την Ανταρσύα είτε από τη Νέα Δημοκρατία, ότι να ‘ναι, εμείς δεν ζητήσαμε κοινωνικά φρονήματα, μας βοηθάνε όχι με αυτοθυσία, αλλά μας βοηθάνε«…

»Το άλλο 25% είναι διευθυντικά στελέχη, που μας υπονομεύουν από το πρωί έως το βράδυ. Εχει στείλει μόνος του διευθυντής εγκύκλιο που κόβει το επίδομα» είπε συγκεκριμένα.

 

Δριμεία και άμεση ήταν η απάντηση που συνοδεύεται με κάλεσμα αντίδρασης από την «Αγωνιστική Συσπείρωση» στο υπουργείο Εργασίας η οποία καταγγέλλει τις συκοφαντικές δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Θ. Φωτίου σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί μεταξύ άλλων όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αποφασιστικά μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου

«Οι απαράδεκτες δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Φωτίου στη Νέα Σμύρνη, ότι “οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία όντως δεν κάνουν τίποτα …αυτή είναι η εμπειρία μας από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία” και ότι στο υπουργείο Εργασίας που μας “ξέρει έναν – έναν, το 15% συνεργάζονται μαζί μας ….το υπόλοιπο 25% (!!!) είναι τα διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, στέλνουν μόνοι τους εγκυκλίους…έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα”, δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”.

Τις ίδιες συκοφαντικές αναφορές ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει με ιερή ευλάβεια το τρίτο Μνημόνιο, τσεκουρώνει ακόμα παραπέρα τις συντάξεις, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της εργοδοτικής ασυδοσίας, ιδιωτικοποιεί βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, έχει το απύθμενο θράσος να μεταθέτει τις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική της στους υπαλλήλους.

Καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ. Ότι επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, συνεχίζοντας στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού. Η λάσπη ενάντια στους εργαζόμενους αποτέλεσε και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, να σκύψουμε το κεφάλι, να βάλουμε πλάτη στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής.

Ως “Αγωνιστική Συσπείρωση” καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουμε αποφασιστικά μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να βγούμε στο προσκήνιο επιθετικά για τα συμφέροντά μας, της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που υποφέρει. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και δικαιωμάτων μας ενώ στο στόχαστρό μας πρέπει να βάζουμε τους πραγματικούς ενόχους που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής μας. Είτε αυτοί φορούν μπλε, πράσινα ή ροζ κουστούμια. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς διαχειριστές – εντολοδόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αύριο σίγουρα θα υποστηρίζουν με κλαψουρίσματα ότι τα χθεσινά τους λεγόμενα παρερμηνεύτηκαν από τα μίντια.

Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Υπάρχει άλλος δρόμος! Με το ΠΑΜΕ περνάμε στην αντεπίθεση!».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr