Αναβρασμός στη Χίο – Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα για το προσφυγικό

731722-xios.jpg

28-09-2016 7:08

Σε μια «μεγάλη, ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση» καλούν σήμερα Τετάρτη (28/09) επιτροπές αγώνα, τους κατοίκους της Χίου.

Οι επιτροπές αγώνα έχουν συγκροτηθεί τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στα χωριά και με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ’ τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο χοτ σποτ», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν στη συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου.

«Ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που μας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».

Την ίδια ώρα, παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι, με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...