Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες

731543-ss.jpg

27-09-2016 21:57

«Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ δύσκολη. Οι γιατροί ανησυχούν».

Η υγεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από δύο εβδομάδες, έχει επιδεινωθεί σοβαρά, ανέφερε πηγή του περιβάλλοντός του, λέγοντας ότι ο βετεράνος πολιτικός, που έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης, βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Ο πρόεδρος είναι μεταξύ ζωής και θανάτου», είπε η πηγή αυτή που μίλησε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ δύσκολη. Οι γιατροί ανησυχούν», πρόσθεσε.

Ο 93χρονος Πέρες υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στις 13 Σεπτεμβρίου και παραμένει από τότε στο νοσοκομείο. Είναι ο τελευταίος επιζών από τη γενιά των ιδρυτών του κράτους του Ισραήλ και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές των συμφωνιών του Όσλο που υπογράφηκαν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 1994 ο Πέρες τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, μαζί με τον Ιτζχάκ Ράμπιν και τον Γιάσεφ Αραφάτ για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη των συμφωνιών αυτών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr