Άρον – άρον τα «μάζεψαν» Δημαράς και Τσιρώνης: Θα ψηφίσουν τελικά τις διατάξεις για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

731491-maximou1.jpg

27-09-2016 14:10

«Ξεφούσκωσε» απότομα τελικά το «αντάρτικο» που ετοίμαζαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο συνεργαζόμενος με το κυβερνών κόμμα βουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι είχαν δηλώσει νωρίτερα πως δεν θα ψήφιζαν σήμερα, Τρίτη (27/09/2016) τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Εκεί, τους ζητήθηκε να δώσουν εξηγήσεις για την ανακοίνωση που είχε εμφανιστεί νωρίτερα στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πρασίνων και εξέφραζε την πλήρη αντίθεση του κόμματος με την εισδοχή των δύο ΔΕΚΟ στο νέο Ταμείο και ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι βουλευτές μέλη τους ψηφίζουν ΟΧΙ στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε «σεισμό» στους κόλπους της κυβέρνησης και προκάλεσε την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και έδωσε τη σχετική εντολή να παρουσιαστούν οι δύο Οικολόγοι στο Μαξίμου.

Έτσι, το μεσημέρι οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς, μαζί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ρητή διάταξη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, του ρεύματος και του νερού.

Τελικώς, ύστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις, στις 14:30 οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς ανέφεραν πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και στην αιτιολογική έκθεση και στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Και οι δύο, πάντωςm, υπογράμμισαν ότι πρότερη κατάσταση ήταν χειρότερη από τη σημερινή, επειδή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είχαν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr