Ξεσηκωμός εργαζομένων για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο – Συλλαλητήριο στην Αθήνα

731381-sillalitirio-deko.jpg

27-09-2016 8:03

Συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Τρίτης (27/09) έξω από τη Βουλή.

Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ., το οποίο περιλαμβάνει και τη μεταφορά έξι μεγάλων ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές) στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του Υπερταμείου.

Αντιδρώντας σε αυτή την κίνηση, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 18:00 στη Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους στο «παλλαϊκό συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας»

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της «σκοπός της μεταφοράς των έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο».

«Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ, διαμαρτυρόμενη για την μεταφορά πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr