Κυβερνητικοί κύκλοι: Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή

731245-maximou.jpg

26-09-2016 18:18

«Η Νέα Δημοκρατία εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, και προσθέτουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

– 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,

– 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη,

– 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,

– 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.

«Η λέξη ″εξευτελισμός″ είναι λίγη!» υπογραμμίζουν και καταλήγουν «μιλώντας για ″πόθεν έσχες″, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr