Το Μαξίμου αφήνει ακάλυπτο τον Φίλη στη διαμάχη του με την Εκκλησία

731207-2591095.jpg

26-09-2016 16:50

Τελικά η πολυπόθητη στήριξη που αναζητούσε ο Υπουργός Παιδείας στον «πόλεμο» που άνοιξε αναίτια με την Εκκλησία δεν ήρθε ποτέ. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή (26/09) άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

«Είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν στο σήμερα». Με αυτή τη φράση πηγές του Μεγάρου Μαξίμου άφησαν ουσιαστικά ακάλυπτο τον Νίκο Φίλη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προκαλέσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας μετά τις αήθεις δηλώσεις που έκανε εναντίον της.

Είναι γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας έχει μια έμφυτη «αλλεργία» απέναντι σε όλα τα θέματα που συγκροτούν τον πυρήνα του ελληνισμού. Άλλοτε με τις προκλητικές δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων, και άλλοτε με τοποθετήσεις, όπως για παράδειγμα ότι η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών είναι μια παρά φύσιν διαδικασία, ο Νίκος Φίλης προκαλεί συνεχώς το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.

Φαίνεται, όμως, πως η πρόσφατη επίθεση εναντίον της Εκκλησίας θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας από τους πλέον συγκαταβατικούς ηγέτες που είχε ποτέ η Ελλαδική Εκκλησία, ενώ το άνοιγμα που είχε κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε προκαλέσει αίσθηση.

Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας κατόρθωσε να εξοργίσει ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αν και τις τελευταίες ημέρες προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με την Εκκλησία.

Έστω και καθυστερημένα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από τον Νίκο Φίλη. Αυτό, όμως, που μένει να αποδειχθεί είναι αν πρόκειται για έναν ακόμη τακτικισμό, από αυτούς που μας έχει συνηθίσει ο πρωθυπουργός, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια ευθεία σύγκρουση με την Εκκλησία αυτή την περίοδο, ή αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πράγματι κατανοήσει ότι ο Νίκος Φίλης λειτουργεί και πράττει με τρόπους που προσβάλουν τα ιερά και όσια των Ελλήνων.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr