Η.Π.Α.: Πρώτο debate Κλίντον – Τραμπ εν μέσω έντασης

731063-clinton-trump.jpg

26-09-2016 8:16

Η πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας για την ανάδειξη του Προέδρου των ΗΠΑ, διεξάγεται σήμερα Δευτέρα (26/09), οκτώ εβδομάδες πριν τις κάλπες.

Το πρώτο debate μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra και είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν στους δύο υποψηφίους ποσοστά που τους χωρίζουν σε απόσταση στατιστικού λάθους.

Η τελευταία από αυτές, έδινε 46% της πρόθεσης ψήφου για την υποψήφια των Δημοκρατικών, έναντι 44% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα ματς με τέσσερα μέρη όπου περιλαμβάνονται και οι μικρότεροι υποψήφιοι και 49% (Κλίντον)-47% (Τραμπ), σε πλαίσιο μονομαχίας των δύο (δημοσκόπηση Washington Post-ABC News).

Την πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση μεταξύ της έμπειρης Κλίντον και του απρόβλεπτου Τραμπ, υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν μέχρι και 90 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η παραμικρή φράση, η παραμικρή παρεκτροπή κινδυνεύουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην έκβαση μίας εξαιρετικά πολωτικής και δυσάρεστης προεκλογικής εκστρατείας, όπου οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αντικαταστήσει την ουσία.

Σε ένα μικρό δείγμα γραφής, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τις προηγούμενες ημέρες να προσκαλέσει στο debate την πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον Τζένιφερ Φλάουερς, η οποία απάντησε ότι είναι έτοιμη να παραστεί. Ωστόσο, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ έκανε σαφές τελικά ότι η Φλάουερς δεν έχει προσκληθεί.

«Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνά τις ώρες του πριν από το debate ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν», σχολίασε στο CNN ο Ρόμπι Μουκ, επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr