Τρίπολη: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η γιορτή για την 195η επέτειο Άλωση της πόλης


25-09-2016 19:08
«Η Άλωση της Τριπολιτσάς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής Εθνικής Επετείου», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Τρίπολη, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Μοριά, από τον Οθωμανικό ζυγό.
 

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των Αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας. Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς -κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους Εθνικούς Αγώνες για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, Εκκλησία μας».

Επεσήμανε πως η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του Στρατηγού της Άλωσης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, «παραμένει πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων». 

Επιπλέον, τόνισε πως «τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι καθώς και ότι οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην συνέχεια, στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησε μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Τρίπολης.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr