Εμφανή σταθεροποίηση της οικονομίας διαπιστώνει ο Γιώργος Σταθάκης

730934-stathakis.jpg

25-09-2016 15:20

Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομίας είναι βέβαιος ότι η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών.

«Υπάρχουν δύο εμφανή φαινόμενα. Πρώτον, οικονομία σταθεροποιήθηκε. Ένα χρόνο μετά, είναι εμφανή τα στοιχεία σταθεροποίησης της οικονομίας. Είμαστε στο οριακό σημείο, στο οποίο μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και μετά – και εφόσον συνεχίσουν οι θετικές ενδείξεις της οικονομίας- μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάκαμψη, όμως, η οποία απαιτεί κι άλλα πράγματα. Η ανάκαμψη αυτή χρειάζεται υποβοήθηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ίδρυση επιχειρήσεων αυτόματα, μέσα σε μια μέρα-και την αυτοαδειοδότηση τους σε τρεις μέρες καθώς ήδη, είναι στη Βουλή δύο νομοσχέδια, σχετικά με το ζήτημα αυτό. 

Σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ελλάδα.

Ως προς τις μικρές, μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που χρωστούν ταυτόχρονα και στο κράτος και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα νομοθετηθεί η δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού γρήγορης διευθέτησης των χρεών αυτών. 

Πάντως στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υπουργός τα «άκουσε» από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...