Νέο φιάσκο: «Στον αέρα» κι η δίκη για το σκάνδαλο στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» λόγω… μετάφρασης!

729046-3434343434.jpg

19-09-2016 13:18

Μετά το φιάσκο της Siemens, στον… αέρα κινδυνεύει να βρεθεί λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος και η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της περιόδου 2008 – 2010.

Η υπόθεση κινδυνεύει με επ’ αόριστον αναβολή καθώς, μεταξύ των συνολικά 35 κατηγορουμένων, βρίσκεται ένας Σέρβος υπήκοος, ο οποίος δεν έχει παραλάβει το παραπεμπτικό βούλευμα μεταφρασμένο στη μητρική του γλώσσα.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του, Τάκη Μιχαλόλια, ενημέρωσε σήμερα, Δευτέρα (19/09/2016) το δικαστήριο για το αίτημα που είχε υποβάλλει πριν από περίπου ένα χρόνο ζητώντας τη μετάφραση του βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Αίτημα, ωστόσο, το οποίο είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα, Ιωάννη Προβατάρη, αλλά στη συνέχεια, προφανώς μετά και το σάλο που προκλήθηκε λόγω της αναβολής της δίκης για τα «μαύρα » ταμεία της Siemens επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος στις 28 Ιουλίου, απέστειλε σχετικό έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με το εν λόγω έγγραφο, ζητούσε «τη μετάφραση του βουλεύματος στη σερβική γλώσσα που κατανοεί ο εκ των κατηγορουμένων Radomir Zivanic, κάτοικος Βελιγραδίου, το αργότερο έως 12-8-2016 και ώρα 12 μ.μ, καθ’ όσον εκκρεμεί προσδιορισμένη η σε βάρος του ποινική υπόθεση(δικάσιμος 19-9-2016 Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων)».

Εκτός, όμως, του βουλεύματος ζητείτο και η μετάφραση της κλήσης και των αποδεικτικών επίδοσης ώστε όπως αναφέρει να υπάρξει έγκυρη συνεπίδοση προς τον κατηγορούμενο και στον ορισθέντα στην Ελλάδα αντίκλητος δικηγόρος του.

Ο κ. Μιχαλόλιας ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευση του κατηγορουμένου και αναβολή της δίκης, επικαλέστηκε την απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου για την υπόθεση της Siemens που για τον ίδιο λόγο ανέβαλε τη διαδικασία επ’ αόριστον.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το δικαστήριο ο δικηγόρος Θανάσης Βαρλάμης, η πληροφορία που έχουν είναι πως το υπουργείο Εξωτερικών εχει απαντήσει ότι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν από τον Ιανουάριο του 2017!

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου προκειμένου να απαντήσει επί της ενστάσεως του κατηγορουμένου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...