Αυλαία την Κυριακή για το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

730757-synedrio_160920_145202.jpg

24-09-2016 17:38

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, που οργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Κεντρικός θεματικός άξονας του συνεδρίου είναι οι «μετακινήσεις», που εξελίσσονται στα τρία τμήματά του που αφορούν στις τρεις μεγάλες χρονικές περιόδους της κρητικής ιστορίας: την προϊστορική-αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή-μεσαιωνική και τη νεότερη.

Κατά τη σημερινή ημέρα όπως και χθες, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και οι επτά συνεδριακές αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου.

Οι δύο από αυτές για τις εργασίες που αφορούν στην Κρητική αρχαιότητα στους προϊστορικούς και κλασικούς χρόνους, άλλες δύο για τους μέσους χρόνους Βυζάντιο και ενετοκρατία, μία για τους νεότερους χρόνους από την πρώιμη Οθωμανική περίοδο έως τα τέλη του 20ού αιώνα, μία για τις αναρτημένες ανακοινώσεις, όπου σήμερα αναπτύσσονται τα posters του Β΄και Γ΄Τμήματος, και μία για τα εργαστήρια του Β΄Τμήματος με έμφαση στην περίοδο της Βενετικής κυριαρχίας.

Κατά τις σημερινές συνεδρίες η θεματολογία εστιάζεται για το Α’ Τμήμα στην κινητικότητα πληθυσμών, θεσμών, υλικών αγαθών και λατρευτικών πρακτικών, για το Β’ Τμήμα στις κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις από τον 11ο έως τον 17ο αιώνα και για το Γ’ Τμήμα στην οικονομική πολιτική και κοινωνική ιστορία και το ζήτημα των ταυτοτήτων.

Το 12 Κρητολογικό Συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο και οι συνεδρίες του περιλαμβάνουν ανακοινώσεις για την τέχνη και τα πρώιμα στάδια της κρητικής αρχαιολογίας (19ος-20ός αι.) στο Α΄Τμήμα, για την κρητική λογοτεχνία της βενετσιάνικης περιόδου στο Β΄Τμήμα και για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κρητικό γλωσσικό ιδίωμα στο Γ΄Τμήμα.

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, τα υπό έκδοση πεπραγμένα θα αναρτηθούν αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή, σε λογισμικό ελεύθερης πρόσβασης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr