Ρωσία: 3χρονο αγοράκι επέζησε επί τρεις ημέρες μαζί με λύκους και αρκούδες στη σιβηριανή τάιγκα!

730546-rwsia-taiga.jpg

23-09-2016 16:49

Μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης είδε την Παρασκευή (23/9) το φως της δημοσιότητας.

Ένα αγοράκι μόλις τριών ετών επανακτά τις δυνάμεις του στο νοσοκομείο, αφού επέζησε επί τρεις ημέρες μόνο του μέσα στο κρύο της σιβηριανής τάιγκα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας της Τούβα, στη νότια Ρωσία.

Ο Τσερίν Ντοπτσούτ βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη μέσα στο δάσος σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χωριό του, έπειτα από μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης. Τρεις ημέρες νωρίτερα το παιδί είχε διαφύγει της προσοχής της γιαγιάς του παίζοντας με τους σκύλους της οικογένειας και είχε εξαφανιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή ζουν πολλοί λύκοι και αρκούδες.

«Οι γιατροί λένε πως συνέρχεται από το σοκ και πως η κατάστασή του είναι ικανοποιητική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντολαάνα Σαλτσάκ, μια εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών. «Τρώει και παρά το κρύο δεν αρρώστησε», πρόσθεσε.

Ο Τσολμπάν Καρά-ουλ, ο πρόεδρος της σιβηριανής δημοκρατίας της Τούβα, εξήγησε από την πλευρά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το παιδί βρέθηκε αφού απάντησε στις φωνές του θείου του, ο οποίος ερευνούσε την περιοχή μαζί με τους διασώστες.

«Τα κατάφερες μικρέ! Αφηγήθηκε πως έφαγε όλη τη σοκολάτα που είχε στην τσέπη του και μετά χαλάρωσε. Βρήκε ένα στεγνό μέρος, κάτω από ένα μεγάλο δένδρο, και κοιμήθηκε», σημείωσε…

rwsia taiga2

Η περιφέρεια της Τούβα, στα σύνορα με τη Μογγολία στη νότια Σιβηρία, φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους πληθυσμούς λύκων της Ρωσίας.

Ο πληθυσμός των ζώων αυτών έχει αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1990, όταν οι αρχές σταμάτησαν τα προγράμματα για τη ρύθμισή του.

Μολονότι αυτή την εποχή του χρόνου στη δημοκρατία της Τούβα οι θερμοκρασίες είναι ακόμη ήπιες στη διάρκεια της ημέρας, τη νύκτα μπορεί να κατέβουν στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν.

Η περιπέτεια του Τσερίν Ντοπτσούτ δεν είναι μοναδική περίπτωση. Το 2014, ένα παιδί τεσσάρων ετών βρέθηκε υποσιτισμένο, αλλά ζωντανό, αφού επέζησε επί 11 ημέρες μέσα σ’ ένα δάσος της βόρειας Ρωσίας τρεφόμενο με μούρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr