Δίκη μικρής Άννυ: “Μίλησε” το κολαστήριο της Μιχαήλ Βόδα – Το παιδί τεμαχίστηκε ζωντανό

cdef8d14cfd8728dd579bf7385798070

23-09-2016 15:38

Ξεπερνούν και την πιο διεστραμμένη φαντασία οι μαρτυρίες που ακούγονται για τον μαρτυρικό τρόπο με τον οποίο έφυγε από την ζωή η 4χρονη Αννυ από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Από τις αποκαλυπτικές καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει ότι το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ζωντανό!

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ήταν εκείνος που με βάση την επιστημονική του ιδιότητα και την εμπειρία του εμφανίστηκε πεπεισμένος σε ποσοστό 95%, στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πως η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Ο ειδικός επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, όπως τόνισε στην κατάθεση του, από το γεγονός ότι στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχαήλ Βόδα βρέθηκαν διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος.

Σοκαρισμένοι ακόμα και ο κ. Καρακούκης σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής για τον βρασμό του πτώματος της 4χρονης μετά τον τεμαχισμό ανέφερε : “Στα 26 χρόνια που είμαι στην ιατροδικαστική βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει! Πρέπει να βρεθεί μιας γενεσιουργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου…”

Η σοκαριστική κατάθεση του ιατροδικαστή

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφο σας προς την ανακρίτρια. Αν σε ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός αν γίνει ένεση αναισθησίας θα εκτιναχθεί πάλι το αίμα;

Μάρτυρας: Ναι κύριε πρόεδρε μπορεί ναι μεν πέφτει η πίεση αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα ζωή. Είναι μεγάλες πιθανότητες να είναι ένα ζωή όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες, ενώ, όταν ο νεκρός τεμαχίζεται μετά θάνατον, θα υπάρξει εκροή αίματος δεν θα εκτιναχθεί.

Πρόεδρος : Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης;

Μάρτυρας : Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή, πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή

Πρόεδρος : Αν τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά το θάνατο, θα υπήρχε πάλι πίεση;

Μάρτυρας : Όχι. Κατά την διάρκεια του τεμαχισμού δε θα μπορούσε να φωνάξει το παιδί.

Ο κ.Καρακούκης μάλιστα τόνισε στην κατάθεση του πως όταν πρόκειται για ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία ο τεμαχισμός δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Περίπου μία με μιάμιση.

Εισαγγελέας : Ο τεμαχισμός σε πόσο χρόνο τελείται, γίνεται με απλό μαχαίρι;

Μάρτυρας : Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από ότι φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα παιδάκι είναι πολύ πιο εύκολος, σε ένα μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας Για ένα παιδάκι τριών ετών άντε να είναι μια ώρα, μιάμιση, γιατί ήταν μικρό το παιδάκι. Σε περίπτωση αποκεφαλισμού δε θα υπήρχε τόσο πολύ αίμα.

Οι κινήσεις του “Νικολαϊ”

Οι κινήσεις του κατηγορουμένου Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστού ως Νικολάι, τις ημέρες που πιθανολογείται ότι έλαβε χώρα η δολοφονία της 4χρόνης Άννυ αλλά τα ευρήματα που τον τοποθετούν στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα απασχόλησαν ένα μεγάλο μέρος της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την ανατριχιαστική υπόθεση.

Καταθέσεις πραγματογνωμόνων

Ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, εξήγησε στο δικαστήριο πως εντοπίστηκαν οι κηλίδες αίματος (παρά τον καθαρισμό) και το γενετικό υλικό στο διαμέρισμα κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα. Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεσή του ότι από τα ευρήματα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου της Άννυ αλλά και οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Ο πραγματογνώμονας τόνισε ωστόσο πως από τα ευρήματα που εξέτασαν τα εγκληματολογικά εργαστηρια της ΕΛΑΣ προκύπτει η ύπαρξη γενετικού υλικού αλλά και αίματος στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα του κατηγορούμενου, Νασιφ Αχμέντοφ. Μάλιστα ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εντοπιστεί γενετικό υλικό κάποιου σε ένα χώρο όταν είναι από τους τελευταίους χρήστες τους.

Πρόεδρος: Τι συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην υπηρεσία σας; Ως προς τις συνθήκες τεμαχισμού;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, από το DNA αυτό δεν προκύπτει. Μπορεί να συνεισφέρει ποιοι ήταν στο σπίτι, ποιοι είχαν αφήσει γενετικό υλικό. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ωστόσο χρονικά πότε συνέβη αυτό.

Πρόεδρος: Για κηλίδα στο σοβατεπί όπου βρέθηκε DNA Άννυ, Νικολάι και τρίτου άγνωστου προσώπου τι συμπέρασμα βγάζετε;

Μάρτυρας: Έχουμε ανιχνεύσει εκεί κηλίδα λανθάνοντος αίματος, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει κάποιο γεννητικό προφίλ, στο συγκεκριμένο από ποιητικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι κύριος δότης είχε δώσει λανθάνον αίμα. Για τα λοιπά βιολογικά υλικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους ήταν. Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα από αφή ή δικό του αίμα άλλης συγκέντρωσης.

Για το γεννητικό υλικό του Νικολάι στις χειρολαβές της πόρτας του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι λανθάνον αίμα του κατηγορουμένου. Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα βρέθηκε και κομμάτι νύχι του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Δηλαδή από τα ευρήματα προκύπτει ότι στο διαμέρισμα έχει βρεθεί και αίμα του τέταρτου κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Ναι οι ενδείξεις αυτό δείχνουν.

Πρόεδρος: Καθαρισμός εξαφάνισε στοιχεία δραστών;

Μάρτυρας: Σίγουρα σε κάποια σημεία προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς.

Νωρίτερα, η ένταση χτύπησε “κόκκινο” με αφορμή την κατάθεση της κυρίας “Τάνια” (Στογιάκα Μίντσεβα) η οποία φέρεται ότι φιλοξένησε τον Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ) τις επίμαχες ημερομηνίες που πιθανότατα διαπράχθηκε η αποτρόπαια δολοφονία. Η μάρτυρας κλήθηκε στο Δικαστήριο μετά από αίτημα του συνηγόρου της μητέρας Δημήτρινα Μπορίσοβα, Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος και την εντόπισε.

“Μέχρι τώρα δεν ήξερα τίποτα, αλλά, ήρθε και με βρήκε ο δικηγόρος. Από τις 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχαν παρακαλέσει η μάνα του να φιλοξενήσω Νικολάι, σε σπίτι στην οδό Αχαρνών το οποίο νοίκιαζα σε μία Βουλγάρα η οποία εκείνη την περίοδο έλειπε”.

Η μάρτυρας μάλιστα υποστήριξε πως ο Νικολάι της ζήτησε δουλειά και του βρήκε. Η κυρία “Τάνια” κατέθεσε στο Δικαστήριο πως στις 9 Απριλίου 2015 με τον Νικολάι, του έδειξε το διαμέρισμα και του έδωσε κλειδιά. Επιπλέον, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα έμεινε ακόμα ένας συμπατριώτης της. Η κατάθεση της πάντως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την έδρα, τον Πρόεδρο και την εισαγγελέα που ζήτησε τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Πρόεδρος : Πως το θυμάστε;

Μάρτυρας : Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι.

Πρόεδρος : Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε;

Μάρτυρας : Το δέχθηκα τι να κάνω; Εγώ του βρήκα δουλειά και από ότι ξέρω είχε πάει.

Πρόεδρος : Σας ζήτησε μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα;

Μάρτυρας : Μου είχε πει για τότε για τέσσερις πέντε μέρες. Το λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω ούτε που έμενε πριν και τι έκανε.Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου.

Η μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Νικολάι με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου σχετικά με το ακριβές διάστημα που τον φιλοξένησε. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά είπε ότι τον είχε φιλοξενήσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου ένα συνέχεια υποστήριξε πως εκείνες είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε στις 12 Απριλίου το απόγευμα είχε εκείνος φύγει.

Πρόεδρος : Πότε επιστρέψατε από Λουτράκι;

Μάρτυρας : 11-12 Απριλίου πήγα στο Λουτράκι και γύρισα Κυριακή Πάσχα και δεν ήταν εκεί.

Πρόεδρος : Αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 και εν συνεχεία λέτε ότι είχε φύγει 12; Για θυμήθηκε παρακαλώ!

Μάρτυρας : Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών και μου είπε ο άλλος που έμενε εκεί ότι ήρθε και έφυγε( σσ ο Νικολάι). Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί είναι στη Βουλγαρία.

Πρόεδρος : Έμενε όλες τις ημέρες σπίτι ή έφευγε;

Μάρτυρας : Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι έμενε.

Πρόεδρος : Μάθατε αν έμενε όλες τις ώρες ;

Μάρτυρας : Δεν ξέρω. Αν είχε φέρει κι άλλους θα μου το είχα πει. Μετά εξαφανίστηκε και εγώ πριν από δέκα μέρες έμαθα ότι είναι κρατούμενος.

Εισαγγελέας : Σας πλήρωσε;

Μάρτυρας : Δε του ζήτησα εγώ λεφτά αλλά εκείνος μου έδωσε 10 ευρώ

Η μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και από τον συνήγορο του Σάββα, Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο οποίος την ρώτησε επιμόνως εάν λέει ότι φιλοξένησε τον Νικολάι επειδή της το ζήτησαν οι γονείς του. Σε ερωτήσεις του Σταύρου Γεωργίου γιατί αρχικά του είπε ότι δεν γνώριζε τον Νικολάι, η μάρτυρας υποστήριξε ότι της έδειξε την φωτογραφία του από το κινητό δεν τον αναγνώρισε ωστόσο μετά είδε φωτογραφίες του στο Ίντερνετ και κατάλαβε ότι ήταν αυτός.

Γεωργίου : Μου είπατε ότι θα ψάξω τα κιτάπια μου;

Μάρτυρας : Δε σας είπα έτσι!

Σε αυτό το σημείο ο κ. Γεωργίου ζήτησε να κρατηθεί ως ύποπτη ψευδορκίας μέχρι να διασκεδαστούν οι εις βάρος της υπόνοιες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα για τη σύλληψη της.

newsit

loading...