Επιστολή – βόμβα Ιερωνύμου στον Φίλη: Κάτω τα χέρια από τα Θρησκευτικά και την Εκκλησία!

730406-ieronimos-367.jpg

23-09-2016 10:39

«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι ενός Υπουργού» – «Πλασματικές οι επικρίσεις ότι δήθεν η Εκκλησία συνεργάστηκε με τη δικτατορία» – Ολόκληρη η επιστολή

Φανερά εξοργισμένος εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την άκρως προκλητική και ανιστόρητη τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος χθες, Πέμπτη (22/09/2016) επιχείρησε να απαξιώσει με άθλιο τρόπο τον ρόλο της Εκκλησίας, αποδίδοντας σχέσεις της με τη Χούντα των Συνταγματαρχών κατά τη διάρκεια της επταετίας (1967-1974).

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέστειλε σήμερα, Παρασκευή (23/09/2016) μια επιστολή στον υπουργό Παιδείας, με την οποία τον «κατακεραυνώνει», κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, εξαιτίας των αλλαγών που προωθεί με εμμονικό τρόπο ο κ. Φίλης, αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως αβάσιμες τις κατηγορίες περί συνεργασίας της Εκκλησίας με το στρατιωτικό καθεστώς της Χούντας, κάνοντας λόγο για «πλασματικές επικρίσεις», ενώ θέτει και μια σειρά ερωτημάτων στον υπουργό ως προς το θέμα αυτό.

Ολόκληρη η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχει ως εξής:

epistoliΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...