Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή ο Παππάς για την υπόθεση Καλογρίτσα και τον διαγωνισμό

730352-pappas.jpg

23-09-2016 8:14

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα, Παρασκευή (23/09/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Καλογρίτσα και το «πόθεν έσχες» του αλλά και όσα αφορούν στη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Φωτήλας, στην ερώτησή του προς τον κ. Παππά, χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό ως «φιάσκο» και ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει κλιμακωθεί, με το Μαξίμου να μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα», επιμένοντας ότι «για πρώτη φορά θα έχουμε νόμιμες άδειες και τακτοποιημένο μιντιακό τοπίο».

Από πλευράς ΝΔ, αναμένουν αφενός εάν την ερχόμενη Δευτέρα (26/02/2016) οι τέσσερις προσωρινοί υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, αφετέρου περιμένουν και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την επόμενη Παρασκευή (30/09/2016), το οποίο θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά και κατ’ επέκταση του διαγωνισμού.

Όσο για τον υπουργό Επικρατείας, σε χθεσινές του δηλώσεις (22/09/2016) στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ανέφερε ότι «στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

Παράλληλα, και με εμφανή διάθεση να προεξοφλήσει κατά κάποιο τρόπο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Καλογρίτσα, υπογράμμισε: «Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις».

«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού», είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».

Σε όσους, εξάλλου, αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε: «Τους εύχομαι καλή τύχη».

Παράλληλα ο ίδιος, «απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι «κάνουν λάθος, εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...