Μέχρι πότε θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

730340-pno.jpg

23-09-2016 7:22

Δεύτερη ημέρα σήμερα Παρασκευή (23/09), της απεργίας που πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για «τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων» η οποία «απειλεί την επαγγελματική μας υπόσταση».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα της απεργίας είναι να παραμένουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

Στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα εκτελείται ένα δρομολόγιο κάθε δύο ώρες, ενώ τετράωρη στάση εργασίας, από τις 6 το πρωί έως τις 10, πραγματοποιούν σήμερα και τα ρυμουλκά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικές πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

«Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η συνομοσπονδία των ναυτικών έχει καταθέσει πολλές φορές στους αρμοδίους, συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και για τις νέες θέσεις εργασίες και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr