Τραμπ: Φταίνε τα ναρκωτικά για τα επεισόδια στο Σάρλοτ

730284-tr.jpeg

22-09-2016 22:28

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες νύχτες ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προέταξε  το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να εξηγήσει τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που συγκλόνισαν την πόλη Σάρλοτ τα τελευταία δύο 24ωρα.

«Εάν δεν το γνωρίζετε, τα ναρκωτικά παίζουν έναν πολύ πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που βλέπετε το βράδυ στην τηλεόραση» δήλωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων στο πλαίσιο μιας ομιλίας που εκφώνησε σε μια συγκέντρωση παραγωγών σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες νύχτες ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό.

Το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας 43 ετών, ήταν οπλισμένο σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κάτι που αμφισβητούν οι συγγενείς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται την Πενσιλβάνια και το Οχάιο σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Έκανε τις δηλώσεις αυτές για τα γεγονότα στο Σάρλοτ στο Πίτσμπουργκ. Εκεί απηύθυνε έκκληση για «ενότητα και στο πνεύμα της συντροφικότητας» προκειμένου να μπει ένα τέλος στις βία εναντίον των αστυνομικών.

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εμπλέκεται σε βίαιες ταραχές ή να απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια των άλλων».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...