Το συγκινητικό γράμμα 6χρονου στον Ομπάμα για τον μικρό Σύρο πρόσφυγα (vid)

730191-rr.jpg

22-09-2016 16:19

Η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον Λευκό Οίκο – Η φωτογραφία του αγοριού από τη Συρία, να κάθεται σιωπηλό καλυμμένο από αίματα και σκόνη σε ένα ασθενοφόρο μετά από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό στο Χαλέπι, είχε συγκλονίσει τον κόσμο.

Ο Άλεξ από τη Νέα Υόρκη έτυχε να δει τον Ομράν από την Συρία, που καθόταν σε κατάσταση σοκ σε ένα ασθενοφόρο μετά από μία αεροπορική επιδρομή, στην τηλεόραση και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Έτσι, έγραψε ένα γράμμα στον Ομπάμα και του ζήτησε να βρει τον Ομράν και να τον φέρει στις ΗΠΑ για να γίνει μέλος της οικογένειάς του, ενώ του εξηγεί πως ο ίδιος και η αδερφή του θα μοιραστούν μαζί του τα παιχνίδια τους και θα του γνωρίσουν τους φίλους τους.

Στην επιστολή γράφει αναλυτικά:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,

Θυμάστε το αγόρι από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ, να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου; Μπορείτε να παρκάρετε στο δικό μας πάρκινγκ ή στο δρόμο και θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μία οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας.

Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζέψει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι’ αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από την Συρία, τον Ομάρ και θα τον γνωρίσω στον Ομάρ. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλέσουμε σε πάρτι γενεθλίων και να μας μάθει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να του διδάξουμε αγγλικά, όπως κάναμε και με τον φίλο μας τον Αότο από την Ιαπωνία.

Σας παρακαλώ να του πείτε ότι ο αδερφός του θα είναι ο Άλεξ, που είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί, ακριβώς σαν κι αυτόν. Από την στιγμή που δε θα φέρει τα παιχνίδια του, η Κάθριν θα του δώσει το μεγάλο μπλε λαγουδάκι της. Κι εγώ θα μοιραστώ μαζί του το ποδήλατό μου και θα του δείξω πώς να κάνει ποδήλατο. Θα του μάθω να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις στα μαθηματικά. Και μπορεί να μυρίσει και το λιπ γκλος της Κάθριν που είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ να έρθει!

Άλεξ

6 χρονών».

Δείτε την επιστολή στην Gallery του NewsbombΠΗΓΗ : Newsbomb.gr