«Σκοτωμός» μεταξύ Λαβρόφ και Κέρι για τη Συρία


22-09-2016 13:07

Απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο ειρήνευσης στη Συρία καθώς οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών παραμένουν αγεφύρωτες. Απόδειξη η έντονη διαφωνία που είχαν σήμερα (22/09) οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι δύο άντρες διαφώνησαν έντονα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τις ΗΠΑ να απαιτούν από τη Μόσχα «να καθηλώσει στο έδαφος» τα συριακά αεροσκάφη και να απαγορεύσει στη Δαμασκό να βομβαρδίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και άμαχους.

Από τη μεριά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν έκλεισε την πόρτα σε μια επαναφορά της εκεχειρίας, η οποία κατάρρευσε τη Δευτέρα (21/09), αλλά δήλωσε ότι «δεν ήταν πλέον δυνατόν να υπάρχει μονομερής παύση» των εχθροπραξιών από τον στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας, στην οποία μετέχουν 23 χώρες και διεθνείς οργανώσεις, αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, των οποίων οι διπλωματικές σχέσεις καθίστανται όλο και πιο τεταμένες.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr