Κονγκό: Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα με τουλάχιστον 100 νεκρούς σε δύο ημέρες (videos)


21-09-2016 22:21

Σε «τουλάχιστον 100 ανέρχονται οι νεκροί» από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Κινσάσα του Κονγκό έπειτα από πορεία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αντιπολιτευτικό κόμμα UDPS.

«Ο αριθμός των νεκρών στις δύο μέρες ανέρχεται σε πάνω από 100», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπρούνο Τσιμπαλά, εκπρόσωπος του κόμματος Ένωση για Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο.

Νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 32 νεκρούς στις δύο μέρες των ταραχών, ανάμεσα τους 28 πολίτες και τέσσερις αστυνομικούς.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα έπειτα από απόφαση της εκλογικής επιτροπής να επιδιώξει την αναβολή των επόμενων προεδρικών εκλογών που αναμένονται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Ο Καμπιλά, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου τον προεδρικό θώκο και η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών είναι ένας ελιγμός για να παραμείνει στην εξουσία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr