ΝΔ: Απαξιωτική άρνηση της κυβέρνησης για διάλογο με την Εκκλησία

729832-nd-2.jpg

21-09-2016 17:25

Για διχασμό και πόλωση κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για απαξιωτική άρνηση για διάλογο με την Εκκλησία.

«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει:

«Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες. Κάτι που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr