Τηλεοπτικές άδειες: Προβοκάτσια για να καλύψει το σκάνδαλο Καλογρίτσα ετοιμάζει η κυβέρνηση

729711-5423423424.jpg

21-09-2016 12:08

«Τρύπες» στα πόθεν έσχες και των υπολοίπων υπερθεματιστών του διαγωνισμού θα «εμφανιστούν» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ τις επόμενες ημέρες, ώστε να… εξομοιωθεί το «κουμπαριά gate».

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το «θέμα Καλογρίτσα», καθώς μέρα με την ημέρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα το σκάνδαλο να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλέον, οι αποκαλύψεις για τις παράτυπες δανειοδοτήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και για το εικονικό πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης των καναλιών έχουν λάβει διαστάσεις πολιτικού «τυφώνα», με στελέχη της κυβέρνησης να μην μπορούν πια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μιλούν ακόμη και για ενδεχόμενες «ποινικές ευθύνες» στην υπόθεση.

Τα «χαριστικά» δάνεια

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεόκοπος καναλάρχης, Χρήστος Καλογρίτσας έχει αφειδώς χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό ίδρυμα, και μάλιστα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών το έλαβε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Ωστόσο, τα δάνεια αυτά, όπως έγινε γνωστό, ελήφθησαν με αμφίβολες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τις εργολαβίες τις οποίες θα (!) έπαιρνε ο κ. Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πόρισμα που συντάχθηκε μετά από έλεγχο που διενήργησαν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα Αττικής, ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει από το πιστωτικό ίδρυμα 127,6 εκατομμύρια ευρώ, με τα 77,6 εκατ. να τα λαμβάνει αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην… εξίσωση!

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό, ότι πατέρας και υιός Καλογρίτσα φέρονται να ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη, καθώς εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.

Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί στον ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη -Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιο του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεμπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...