Ισραήλ: Βεδουίνοι κρατούσαν αλυσοδεμένο για 15 χρόνια έναν άνδρα σε αποθήκη

729566-tt.jpg

20-09-2016 22:18

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της κοντινής πόλης Μπερ Σεβά και την υπόθεση του ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακάλυψε κατά λάθος σε μια κοινότητα Βεδουίνων στην έρημο του Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ έναν γυμνό άνδρα, αλυσοδεμένο που ο ίδιος δήλωσε ότι μεταχειρίζονταν κατά αυτόν τον τρόπο επί 15χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο άνδρας «έχει τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή».

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιθεώρηση σε κατεδαφίσεις παράνομων οικοδομικών εργασιών στην περιοχή Αλφόρα, ανατολικά της Μπερ Σεβά, όταν κάποιος αστυνομικός άκουσε κλάματα, τόνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας σε ανακοίνωση.

«Ο αστυνομικός πλησίασε και βρήκε τον άνδρα χωρίς ρούχα και αλυσοδεμένο στον τοίχο», μέσα σε μια αποθήκη, ανέφερε η αστυνομία, σημειώνοντας πως ξεκίνησε έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο πατέρας και ο αδερφός του άνδρα ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι «υπό περιοριστικούς όρους», πρόσθεσαν οι Αρχές, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, οι συγγενείς του άνδρα φέρεται να τον κρατούσαν αλυσοδεμένο εξαιτίας ψυχικής του διαταραχής και επειδή πέταγε πέτρες σε παιδιά.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το πρόσωπο του 43χρονου άνδρα ήταν γεμάτο λάσπη και τα μαλλιά και τα μούσια του φαίνονταν να μην έχουν κοπεί για χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 230.000 Βεδουίνοι ζουν στις νότιες περιοχές του Ισραήλ, ανάμεσα τους 90.000 σε πόλεις και χωριά που «δεν αναγνωρίζονται» από το κράτος. Πολλοί από τους τελευταίους ζουν συχνά σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, χωρίς παροχή νερού και ηλεκτρισμού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr