Διώξεις στην οικογένεια Καλογρίτσα για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα»

550_334_537773

20-09-2016 19:45

Τέσσερις δικογραφίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έχουν σχηματιστεί κατά του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα και μελών της οικογένειάς του, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από τη διασταύρωση των λιστών φοροδιαφυγής.

-Η πρώτη είναι κατά του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου, ο οποίος ανακηρύχτηκε και υπερθεματιστής μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ποσό 4 εκατ. ευρώ.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε τον χειμώνα, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ωστόσο, το καλοκαίρι και προφανώς ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το ποσό πληρώθηκε από τον υιό Καλογρίτσα, κάτι που οδηγεί σε παύση της δίωξης.

-Στη δεύτερη δικογραφία κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα άνω των 20 εκατ. ευρώ είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγός του.

Αυτή εκκρεμεί στο Εφετείο για προσδιορισμό σε δίκη.

-Η τρίτη και η τέταρτη δικογραφία αφορούν τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα και εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκατ. ευρώ και η άλλη για 6 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη της οικογένειας Καλογρίτσα ελέγχθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής , που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.