«Βόμβα» Κουρουμπλή: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

729395-43534534.jpg

20-09-2016 16:14

Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών, στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον αυτών που ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα, έθεσε ευθέως ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον «Βήμα FM», σε ερώτηση αν έχουν ευθύνη αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή, απάντησε: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, για τον κ. Καλογρίτσα, θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρόκειται να παραστούν τελικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και οι τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας επίκληση συγκεκριμένου άρθρου του Κανονισμού της Βουλής που η ακρόαση είναι υποχρεωτική εάν την υπογράφουν τα 2/5 των μελών, ανέτρεψαν την αρχική άρνηση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου.