Τηλεοπτικές άδειες – Βουλή: Παππάς και καναλάρχες καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών

729354-epitropi_thesmwn_2.jpg

20-09-2016 11:58

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε τελικά σήμερα, Τρίτη να κληθούν για διευκρινίσεις ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αλλά και οι τέσσερις προσωρινοί υπερθεματιστές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Είχε προηγηθεί ένταση στις εργασίες της Επιτροπής, όταν η πρόεδρος, Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όργανο δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τα «πόθεν έσχες» των τεσσάρων καναλαρχών, ενώ σημείωσε ότι «καλώς η επιτροπή του διαγωνισμού δέχτηκε μόνο μια απλή δήλωση για τα περιουσιακά τους στοιχεία, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος Παππά».

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την «πολιτική συγκάλυψη ενός σκανδάλου».

Ακολούθως οι οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, ΚΚΕ, κάνοντας χρήση ενός άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, κατόρθωσαν με πλειοψηφία 2/5 να αποφασιστεί να κληθούν στην Επιτροπή ο υπουργός και οι υπερθεματιστές.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως «οποιοδήποτε σύνδεση με την κυβέρνηση είναι ατυχής και βλέπουν προσπάθεια κάποιων να πετάξουν την μπάλα προς τα εκεί».

Από την πλευρά της, πάντως, η Νέα Δημοκρατία έχει προγραμματίσει για τις 13:30 σήμερα, Τρίτη, έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Μοσχάτο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...