Σκάνδαλο μεγατόνων: Τσίπρας και Καμμένος ξεπουλάνε την «Εγνατία Οδό»!

729343-78687676.jpg

20-09-2016 11:24

«Οικονομικό έγκλημα» σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η «Εγνατία Οδός», το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο της Ελλάδας, θα περάσει σύντομα στα χέρια ιδιωτών, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και μάλιστα με ένα ελάχιστο τίμημα σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη που αποφέρει.

Η προκήρυξη της παραχώρησης, που αποτελεί ένα από τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το τίμημα έχει καθοριστεί στα 100 εκατομμύρια και η παραχώρηση θα γίνει για 40 χρόνια!

Κοινώς, ένα «σκάνδαλο μεγατόνων» βρίσκεται προ των πυλών, καθώς αυτή τη στιγμή το κράτος ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναντι 100 εκατομμυρίων για 40 χρόνια ένα δρόμο που αποφέρει αυτή τη στιγμή μέσω των διοδίων περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω έσοδα υπολογίζονται με γνώμονα τους ήδη λειτουργούντες σταθμούς διοδίων, ενώ η παραχώρηση θα φέρει στον οδικό άξονα 15 νέους σταθμούς, που θα προστεθούν στους επτά υπάρχοντες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο παραχωρησιούχος θα προβεί και σε αυξήσεις των τιμών των διοδίων!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...