Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια – Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης (vid)

729307-moria.jpg

20-09-2016 10:00

Σε προσαγωγές και κατόπιν συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά τα σοβαρά επεισόδια στο hot spot της Μόριας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Συνολικά εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν για τα επεισόδια και την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας, ενώ αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε δεκαοκτώ προσαγωγές

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και όλοι τους οδηγούνται στον εισαγγελέα. 

Σύσκεψη για μέτρα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη μετά τα επεισόδια, συζητούνται το πρωί της Τρίτης (20/09) σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το hot spot. Επίσης, θα μεταβούν στο νησί άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Μυτιλήνης όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr