Ρωσία: Εντάσεις πάνω στη Μαύρη Θάλασσα με «αμερικανικό κατάσκοπο»

726424-spiona-amerikanskogo.jpg

09-09-2016 23:39

«Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα της Ρωσίας δύο φορές έχοντας απενεργοποιημένους τους αναμεταδότες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πετούσε σε τακτική πτήση περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα, και ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος εκτέλεσε «ανασφαλείς και αντιεπαγγελματικούς» ελιγμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείυ Άμυνας των ΗΠΑ, όπως δημοσίευσε το Reuters.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει στην ανωνυμία, δήλωσε ότι τα δύο αεροπλάνα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους προέβησαν σε διάφορες μανούβρες, από τις οποίες μία χαρακτηρίσθηκε ως μη ασφαλής.

Ανέφερε ότι το ρωσικό αεροσκάφος προσέγγισε το αμερικανικό στα τρία μέτρα και το περιστατικό διήρκεσε 19 λεπτά.

Ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς αυτούς δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι ακολούθησαν τους διεθνείς κανόνες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν τηρώντας με αυστηρότητα τους διεθνείς κανονισμούς περί πτήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι το ρωσικό αεροσκάφος αναχαίτισε επικίνδυνα το αμερικανικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...