Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για φάρσα που οδήγησε σε ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση

729166-fr.jpeg

19-09-2016 19:59

Οι Γάλλοι ερευνητές θεωρούν ότι στόχος των δραστών ήταν «να προκαλέσουν θόρυβο».

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο έφηβο που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τον εσφαλμένο τρομοκρατικό συναγερμό το Σαββατοκύριακο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού.

Παράλληλα, ένας δεύτερος έφηβος αναζητείται από τις Αρχές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την ίδια δικαστική πηγή.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών στελέχη των ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκαν στην πολυσύχναστη συνοικία Σατελέ το Σάββατο (17/09) έπειτα από ένα τηλεφώνημα, όπου κάποιοι υποστήριζαν ότι κρατούνταν όμηροι εντός του ναού Σεν Λε.

Επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η χώρα παραμένει σε επιφυλακή έπειτα από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων από την περιοχή της Νορμανδίας στα βόρεια έως το νότιο τμήμα και τη γαλλική Ριβιέρα.

«Εν μέσω αυτής της τεταμένης περιόδου, σε εκείνους που σκέφτονται αυτά τα αρρωστημένα αστεία… αξίζει να τιμωρηθούν αυστηρά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε δημοσιογράφους.

Η γαλλική εφημερίδα L’Obs έγραψε την Κυριακή στη διαδικτυακή της έκδοση ότι είχε έλθει σε επαφή με δύο εφήβους, ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι παρουσίασαν στους υπεύθυνους του εντύπου ηχογραφημένο υλικό, που όπως υποστήριξαν ήταν το τηλεφώνημά τους στην αστυνομία.

«Η αρχική ιδέα ήταν να «χτυπήσουμε» σε ένα τέμενος, όμως μετά το Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα εάν στοχοθετούσαμε μια εκκλησία» ακούγονταν να λένε, αναφερόμενοι στην επίθεση που διέπραξαν δύο τζιχαντιστές στον ναό σε αυτήν την πόλη της Νορμανδίας, όπου δολοφόνησαν έναν ιερέα.

Η εισαγγελία ξεκίνησε μια έρευνα με την κατηγορία της «καταγγελίας ενός φανταστικού εγκλήματος» και «διάδοση ψευδών πληροφοριών με στόχο να γίνει πιστευτή μια επικίνδυνη καταστροφή».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...