Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Με συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ αρχίζουν οι επαφές

728589-image735.jpg

18-09-2016 6:20

Με συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, σήμερα αρχίζει ο Πρόεδρος τις επαφές του στη Νέα Υόρκη.

Με σύντομη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, ξεκινά το πρόγραμμα των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναμένονται να αφιχθούν στη Νέα Υόρκη σήμερα το απόγευμα, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης φτάνει την Κυριακή.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα αναμένεται να κυριαρχήσει το Κυπριακό, ενόψει και της τριμερούς με τον Μπαν γκι-Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 11 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις απόψεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο πού βρισκόμαστε και τα επόμενα βήματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια γεύματος εργασίας, που θα τους παραθέσει τη Δευτέρα. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αργά το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο του Concordia με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...