Ηράκλειο: Ένταση στα επίσημα εγκαίνια του Γεντί Κούλε (pics)

728491-1.jpg

16-09-2016 22:17

Αποχωρήσεις και εντάσεις σημάδεψαν τα εγκαίνια του Ενετικού Φρουρίου Κούλε που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (16/9/2016) το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η δημοτική ομάδα αποχώρησαν επιδεικτικά από τα εγκαίνια όντες προσβεβλημένοι από τον χειρισμό των υπεύθυνων της εκδήλωσης, καθώς δεν τους δόθηκε ο λόγος για να τοποθετηθούν.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βάσω Συθιακάκη μίλησε στο cretalive και υποστήριξε πως πρόκειται για παρεξήγηση.

Η ίδια τόνισε πως ο λόγος δόθηκε σε εκείνους που είχαν άμεσα εμπλοκή με την αποπεράτωση του έργου.

Ακόμα, είπε πως ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί νωρίτερα για το πρόγραμμα και πως δε ζήτησε να μιλήσει στους παρευρισκόμενους ενώ όπως είπε η κ. Συθιακάκη αν το είχε ζητήσει θα είχε διευθετηθεί το ζήτημα.

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη  αναζητάει  τον δήμαρχο , καθώς όπως λέει η ίδια, πρόκειται για παρεξήγηση.

Ένταση προκλήθηκε και στην είσοδο του Κούλε καθώς δεν είχε γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό πως οι προσκλήσεις για την είσοδο ήταν προσωπικές με αποτέλεσμα ο κόσμος να συρρέει και να μη του επιτρέπεται η είσοδος. Μάλιστα, λίγο αργότερα οι πόρτες έκλεισαν!

Όπως ήταν φυσικό ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα και δήλωσε δυσαρεστημένος για τον τρόπο που οργανώθηκε η εκδήλωση.

Πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός πως οι πολίτες δεν μπορούσαν να είναι παρόντες σε αυτό το σημαντικό γεγονός για το Ηράκλειο.

Τότε, οι πόρτες άνοιξαν ξανά και η είσοδος είναι ελεύθερη για τον κόσμο!

Πηγή: cretalive.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...