Μέρκελ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ευρώπη – Απαιτείται συνεργασία και αλληλεγγύη

728464-merkel.jpg

16-09-2016 19:30

«Το Brexit και οι άλλες δυσκολίες έχουν φέρει την Ευρώπη σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το τέλος της Συνόδου στην Μπρατισλάβα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε συμβιβασμούς, αλληλεγγύη και συνεργασία πάνω στις αξίες στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε το μήνυμα ότι χωρίς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση «δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους».

Η κ. Μέρκελ στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του προέδρου Γιούνκερ που δίνει το στίγμα των προθέσεων και τα βήματα πάνω στα οποία θα γίνουν οι εντατικές εργασίες. Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι τα 60 χρόνια της Ε.Ε.

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικο τόνισε ότι στόχος είναι να μειωθεί η ροή μεταναστών και προσφύγων, να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα με Τουρκία και η συμφωνία στη Βαλέτα.

Για την εσωτερική ασφάλεια σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερη συνεργασία σε πολλούς τομείς όπως η άμυνα.

Η ίδια πρόσθεσε ακόμα πως οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να σταματήσει ή να μειωθεί

και ότι πρέπει να επιδιωχθούν περισσότερες συμφωνίες με άλλες χώρες, στα πρότυπα της συμφωνίας με την Τουρκία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...