Το αινιγματικό μήνυμα στο Facebook για την εκταφή του Α. Βέλιου από τον στενό του φίλο

velios

16-09-2016 17:18

Λίγες ώρες μετά την εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο μετά από την απόφασή «φύγει» από τη ζωή, καταφεύγοντας στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας», ο στενός του φίλος Δημήτρης Αλικάκος, έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο Facebook.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, ο δημοσιογράφος έγραψε για την τελευταία εκταφή που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 1999, με αφορμή την υπόθεση Ρωμιόπουλου.

Στην ανάρτηση του, ο Δημήτρης Αλικάκος γράφει χαρακτηριστικά:

«Η τελευταία εκταφή που «συγκλόνισε το πανελλήνιο» (κλισεδάκι) έγινε τον Ιούνιο του 1997. “Υπόθεση Ρωμιόπουλου”. Μια ιστορία που κατέγραψα ως ρεπόρτερ, και για την οποία κλήθηκα να καταθέσω στη δικαιοσύνη.

Ένας στρατιώτης έπεσε νεκρός σε άσκηση της Μονάδας του στον Έβρο. Δεν υπήρχαν μάρτυρες. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε «πνευμονικό οίδημα», δηλαδή «φυσιολογικός θάνατος». Τα γεγονότα άλλαξαν άρδην όταν ένας έφεδρος στρατιώτης, που συνυπηρετούσε με το 20χρονο παλικάρι, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του ότι «τον Σπύρο τον έχουν… φάει από μέσα». Έτσι δήλωσε ο πατέρας.

Ακολούθησε δεύτερη νεκροψία που διενήργησαν από κοινού οι ιατροδικαστές της Αθήνας Φ. Κουτσαύτης και ο αείμνηστος Μ. Νόνας. Το αποτέλεσμα της δεύτερης νεκροψίας, έδειξε ότι ο άτυχος στρατιώτης είχε πέσει θύμα στραγγαλισμού. Σεισμός στα ΜΜΕ. Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου το σπίτι της τραγικής οικογένειας, λίγο πιο έξω από τη Χαλκίδα, θύμιζε τηλεοπτικό στούντιο. Ήμουν εκεί.

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε εκταφή (ήμουν παρών) και τρίτη νεκροψία, από ομάδα ιατροδικαστών, η οποία περιέπλεξε εντελώς την υπόθεση. Ένας ιατροδικαστής (Πάνος Γιαμαρέλος, επίτιμος προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας –δεν ζει) βεβαίωσε ότι «πρόκειται για ένα έγκλημα ιδιαζόντως απεχθές». Οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να βεβαιώσουν εγκληματική ενέργεια.

Στη δίκη που έγινε τον Μάρτιο του 2006 (εννιά χρόνια μετά!) ο κατηγορούμενος της υπόθεσης αθωώθηκε. Το δικαστήριο ωστόσο δέχθηκε το έγκλημα, αλλά «άγνωστος ο δολοφόνος».

Η υπόθεση έκλεισε και μπήκε στο αρχείο.

Αυτά».

αλικακοσ.jpg

star

 


loading...