Ξεκινά η δίκη του Ιωάννη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ!

728241-1774483.jpg

16-09-2016 6:01

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας επανέρχεται στις αίθουσες των δικαστηρίων στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αποκάλυψη της νόθευσης της περιβόητης λίστας Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, ευρέως γνωστής ως λίστας Λανγκάρντ ή Φαλτσιανί, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια και μια μόλις δίκη, αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

O άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ «έφυγε» με ποινή…  χάδι από την δικαστική αίθουσα, αλλά εκκρεμεί μια ακόμη δίκη γι’ αυτή την ιστορία, που οδήγησε σε αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα.

Ο λόγος για την δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη που θα καθίσει μετά από δύο αναβολές στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Ιωάννης Διώτης έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απιστίας στη υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν περισσότερα από 2000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού εντός της δικαστικής αιθούσης θα βρεθεί για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη την επίμαχη περίοδο.

Από την εξέλιξη της συγκεκριμένης δίκης θα εξαρτηθούν πολλά σε πολιτικό επίπεδο, αφού παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χυθεί άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα που απασχόλησαν την επικαιρότητα κατά τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Έκρυψαν λίστες σε συρτάρια, έσβησαν ονόματα και παρόλα αυτά είναι όλοι έξω!

Τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών κομμάτων που φρόντισαν να κουκουλώσουν όλες τις έρευνες και τις εξεταστικές επιτροπές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...